Залужний назвав умови для демобілізації військових після 36 місяців служби

Читать на русском
Головнокомандувач ЗСУ розповів, що демобілізація військових може стати можливою через три роки служби. Але є два фактори.
Фото: RFE/RL

Демобілізація військових може стати можливою через три роки служби, така домовленість Генштабу та Міноборони вже є, проте вона буде можлива лише за певних умов.

Про це заявив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний на брифінгу 26 грудня.

Довгоочікуваний законопроєкт щодо зміни правил військового обліку та мобілізації: головнеГоловне з нового законопроєкту, що стосується мобілізації, військового обліку та проходження військової служби – вручення повісток, право на відстрочку та звільнення зі служби, обов'язки громадян.

За його словами, військових можуть демобілізувати через 36 місяців служби. Але на це впливатиме два фактори. Перший – якщо не буде загострень на фронті, і другий – що цих людей через 36 місяців буде ким замінити,

Окрім цього Залужний також зазначив, що розуміє, що наші захисники роблять свою справу в надскладних умовах, тому хотілося б, щоб люди, які йдуть в армію, і особливо ті, які вже служать, чітко розуміли, скільки їм потрібно буде воювати.

Нагадаємо, у листопаді секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що в Україні демобілізують строковиків, термін служби яких минув. А за словами голови Міноборони Рустема Умєрова, питання повної демобілізації порушуватиметься лише після завершення війни. Наразі ж може йтися лише про те, щоб мобілізовані військовослужбовці отримали короткий відпочинок.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: