Кабмін вніс до Ради законопроєкт щодо мобілізації в Україні

Читать на русском
Кабмін вніс до Верховної Ради законопроєкт щодо удосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби.
Фото: Getty Images

Увечері в понеділок, 25 грудня, Кабінет міністрів України зареєстрував у Верховній Раді проєкт закону про внесення змін у певні законодавчі акти щодо «вдосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби» в Україні.

Відповідний проєкт закону зареєстрований у парламенті під номером 10378.

Зміна правил мобілізації: який граничний вік мобілізаційного резерву рф та УкраїниВ Україні найближчим часом представлять законопроєкт щодо змін правил мобілізації. В росії цьогоріч вже підвищили вік мобілізованих. Докладніше – на інфографіці.

Текст законопроєкту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби» (№10378) та супровідні документи наразі не оприлюднені на сайті Ради.

Зауважимо, це ще не гарантує впровадження тих чи інших змін в мобілізації.

Як і анонсувалося, парламент отримав готовий документ, який тепер обговорюватимуть у Комітеті ВР.

Нагадаємо, лідер фракції «Слуга народу» Давид Арахамія заявив, що Кабмін повинен був 25 грудня подати у Раду законопроєкт про мобілізацію.

Раніше також стало відомо, що військові на одній з останніх ставок пропонували мобілізувати додатково ще 450-500 тисяч людей.

Крім того, президент Володимир Зеленський заявив, що не підписуватиме закону про зміни у процесі мобілізації, якщо в документі буде пункт про призов жінок.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: