Головнокомандувач ЗСУ висловився щодо роботи ТЦК

Читать на русском
Валерій Залужний зізнався, що на сьогоднішній день він незадоволений роботою територіальних центрів комплектування.
president.gov.ua

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний незадоволений нинішньою роботою територіальних центрів комплектування (ТЦК).

Про це він сам заявив на брифінгу у Києві 26 грудня.

Довгоочікуваний законопроєкт щодо зміни правил військового обліку та мобілізації: головнеГоловне з нового законопроєкту, що стосується мобілізації, військового обліку та проходження військової служби – вручення повісток, право на відстрочку та звільнення зі служби, обов'язки громадян.

«Щодо територіальних центрів комплектування, то на сьогодні, чесно кажучи, їхньою роботою я поки що незадоволений. Відповідно, якби я був задоволений, то ми зараз не обговорювали б питання цього законопроекту (про мобілізацію – ред.)», – сказав Залужний.

Головнокомандувач висловив думку, що люди, які працюють у ТЦК, – це окрема спеціальність.

«Скажімо так, за свої 30 років служби єдине, де я не хотів би служити, — це ТЦК. Необхідно мати певний набір знань, навичок, умінь, який дозволяє керівнику ТЦК виконувати свої обов'язки. Як ззовні, поза межами ТЦК, так і всередині цього організму», – сказав Залужний.

Водночас він зазначив, що можливості прийому особового складу до ТЦК не втратили.

«Ми простежили, щоб ключові посади, які безпосередньо працюють над організацією процесу в ТЦК, залишилися і відповідно продовжили свою роботу. Тому я думаю, що ми з цим завданням упораємося. Що стосується безпосередніх керівників — скажімо так, робота йде далі», – підсумував Залужний.

Нагадаємо, сьогодні головнокомандувач ЗСУ висловився про мобілізацію 400-500 тисяч українців. Також Залужний назвав умови для демобілізації військових після 36 місяців служби.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: