«Голкою в серце»: голова СБУ розповів, які «сюрпризи» готують для росіян в 2024 році

Читать на русском
Українські спецслужби у 2024 році активізують розвідувальні операції та диверсії на території рф. Цілями залишаються об'єкти матеріально-технічного постачання та військові об'єкти.
Фото: СБУ

Українські спецслужби наступного року мають намір активізувати розвідувальні операції та провести диверсійні удари вглиб російської території, щоб війна була якнайближче до Кремля.

Про це Politico сказав керівник СБУ Василь Малюк.

Мис Тарханкут, вишки Бойка, Азовсталь: що відомо про спецоперації ГУР під час війниУкраїнська розвідка провела низку унікальних спецоперацій під час повномасштабної війни. Докладніше – на інфографіці.

«Ми не можемо розкривати наші плани. Вони мають залишатися шоком для ворога. Готуємо сюрпризи. Окупанти мають зрозуміти, що сховатися не вдасться. Ми знайдемо ворога всюди», – сказав він.

У центрі уваги спецслужб, уточнив Малюк, залишатимуться об'єкти матеріально-технічного постачання та військові об'єкти росіян на окупованій території України. Крім того, продовжуватимуться удари безпосередньо по території рф.

«Так що «бавовна» продовжить горіти», – зазначив Малюк.

«СБУ завдає точкових ударів. Наносимо удар ворогу голкою у серце. Кожна наша спецоперація має конкретну мету і дає свій результат. Все це в комплексі ускладнює можливості росії з ведення війни і наближає нашу перемогу», – додав глава СБУ.

Одним із напрямків операцій, як і цього року, буде Крим та Чорне море: Україна за допомогою морських дронів продовжить витісняти Чорноморський флот рф. Малюк також підтвердив, що законною ціллю залишається Кримський міст.

Глава СБУ додав, що Україна ретельно обмірковує свої цілі перед завданням удару, фокусуючись лише на об'єктах, які використовуються у військових цілях, таких як логістичні коридори для постачання зброї, військові бази та інше.

Нагадаємо, раніше Малюк у документальному фільмі розповів про операції СБУ, зокрема про вибух на Кримському мосту.

За інформацією ЗМІ, СБУ причетна до ліквідації дочки російського пропагандиста Дарії Дугіної. Крім того, спецслужба мало не ліквідувала начальника російського Генштабу Валерія Герасимова.

Також СБУ, за твердженням ЗМІ, причетна до вбивства екснардепа Іллі Киви. У спецслужбі відповіли, що проводять багато успішних спецоперацій, у тому числі для покарання воєнних злочинців та ворогів України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: