СБУ ледь не ліквідувала начальника Генштабу росії Герасимова – WP

Читать на русском
Служба безпеки України ледь не вбила начальника Генерального штабу росії Валерія Герасимова, коли той перебував у розташуванні окупаційних військ, повідомляють ЗМІ.
Фото: AP

Служба безпеки України ледь не вбила начальника Генерального штабу росії Валерія Герасимова, коли той перебував у розташуванні окупаційних військ.

Про це йдеться у публікації The Washington Post.

Зазначається, що українські спецслужби отримали розвіддані про важливі російські об'єкти, що дозволило завдати ударів, внаслідок яких загинуло кілька командирів армії росії.

Під час однієї з атак СБУ ледь не вбила Герасимова, який знаходився на одному з таких об'єктів. Інших подробиць журналісти не розкривають.

У WP також зазначили, що можливості СБУ збільшилися завдяки допомозі американських спецслужб, які з 2015 року «витратили десятки мільйонів доларів на перетворення українських спецслужб радянського зразка на потужних союзників у боротьбі проти Москви».

Нагадаємо, у цій же статті The Washington Post стверджує, що СБУ організувала вбивство російської пропагандистки Дар'ї Дугіної. У відомстві вже прокоментували цю інформацію, наголосивши, що деталі всіх операцій будуть розкриті після перемоги.

Раніше CNN повідомили, що СБУ організувала атаку на Кримський міст 17 липня за допомогою експериментального морського дрону Sea Baby.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: