Ліквідацію пропагандистки Дугіної організувала СБУ – WP

Читать на русском
Доньку російського пропагандиста Дар'ю Дугіну ліквідувала Служба Безпеки України. За даними ЗМІ, представники відомства підклали вибухівку в клітку для кота.
Дар'я ДугінаФото: persono.ru

Дар'ю Дугіну, доньку російського пропагандиста Олександра Дугіна, було ліквідовано Службою безпеки України.

Такими даними поділився портал The Washington Post, посилаючись на «знайомих із операцією силовиків».

За даними журналістів, за чотири тижні до вибуху автомобіля Дугіної оперативники СБУ встановили таємний відсік із вибухівкою у клітці для кота, яку перевезли через кордон з росією «мати з 12-річною дочкою».

Через місяць пристрій вибухнув недалеко від Москви у позашляховику, яким керувала дочка російського пропагандиста, що закликав Кремль вбивати українців.

Журналісти стверджують, що ціллю замаху нібито був сам Олександр Дугін, а його дочка загинула випадково. При цьому українська сторона не вважає її безневинною жертвою, оскільки вона також відкрито виступала на підтримку війни.

Зазначається, що за останні 20 місяців СБУ, а також ГУР, ліквідували десятки російських чиновників, колаборантів та військових на окупованих територіях та «видних прихильників війни» в росії. За словами українських та західних чиновників, до числа убитих входять колишній командир російського підводного човна «і войовничий блогер у кафе в Санкт-Петербурзі». Очевидно, йдеться про пропагандиста Владлена Татарського.

У СБУ не підтвердили можливу причетність відомства до ліквідації російської пропагандистки Дугіної. У коментарі Укрінформу Служба повідомила, що деталі всіх операцій будуть розкриті, коли настане час.

«Усі деталі щодо резонансних спецоперацій СБУ ми зможемо обговорити після нашої перемоги. Ми не коментуємо інформацію, одержану ЗМІ від джерел», – йдеться у відповіді відомства.

Нагадаємо, авто Дугіна підірвали у серпні минулого року. Президент Володимир Зеленський тоді заявив, що Україна до вбивства не причетна, а відповідальність за ліквідацію Дугіної взяла на себе російська організація «Національна Республіканська Армія».

Раніше повідомлялося, що СБУ повідомила про підозру ідеологу рашизму Дугіну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: