У СБУ заявили, що «Кримський міст – приречений» і пояснили чому

Читать на русском
У СБУ розповіли, як атакували Кримський міст морськими дронами на відстані понад 900 км та пояснили, чому конструкція приречена.
Фото: wikipedia.org

Голова Служби безпеки України Василь Малюк в першій серії з циклу документальних фільмів «СБУ. Спецоперації перемоги» розповів про операцї Сил оборони. Зокрема про підрив Кримського мосту за допомогою морських дронів.

Про це йдеться у фільмі телеканалу «1+1» «Кримський міст на біс. СБУ».

ГУР показало інтригуюче відео з Кримським мостомУкраїнська розвідка опублікувала коротке відео, на якому показано незаконно збудований Кримський міст.

«Ми зруйнували міф про непереможність рашки. Це країна-фейк. Міст приречений. Далі буде багато сюрпризів і не (тільки стосовно) Кримського мосту», – наголосив Малюк.

Він зауважив, що оосіяни розповідали усьому світу, що їхній міст, на охорону якого витратити 1 млрд доларів, є найзахищенішою спорудою у світі. Але морські дрони СБУ довели протилежне.

«Успішні атаки СБУ на Кримський міст перерізали цю логістичну артерію росіян. Ми фактично перевернули філософію військово-морських операцій», – сказав голова СБУ.

Малюк нагадав, що вперше СБУ вдарила по Кримському мосту 8 жовтня 2022 року. Тоді на мосту вибухнула вантажівка з вибухівкою, в результаті повалилися два автомобільні прольоти та почалася пожежа.

Вдруге СБУ уразила Кримський міст 17 липня. При цьому допомогло відео звичайної росіянки, яка уявила себе блогеркою й почала знімати відео, яке згодом опублікувала у мережі. На нього й потрапив Кримський міст.

Вибухи на Кримському мосту: що відомо про дві атаки на «сакральний» міст путінаКримський міст пережив під час повномасштабної війни дві атаки. Що відомо про вибухи 8 жовтня та 17 липня.

«Ця інформація дала розуміння, в якій точці треба атакувати міст, щоб завдати йому максимального ураження», – розповіли у відомстві.

Малюк наголосив, що тепер росіяни змушені доставляти зброю своїм військам поромами і додав, що створений СБУ морський дрон «Sea Baby» – не просто військово-морський дрон, а багатоцільова платформа, яку сьогодні дуже активно використовують для захисту України.

«Міст приречений, жодному путінському мосту не місце на законній території неньки України», – підсумував голова СБУ.

Нагадаємо, 8 жовтня 2022 року СБУ вперше атакувала Кримський міст — після вибуху вантажівки там обвалилися дві напівсекції автомобільної частини мосту, також було пошкоджено залізничну колію.

Пізніше у СБУ заявили, що це була їхня спецоперація.

Крім того, в липні 2023 року Кримський міст успішно атакували морські дрони Sea Baby.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: