«Київстар» відновив мобільний інтернет в метро Києва і Харкова

Читать на русском
Мережа Київстар практично увійшла в період стабілізації. Вже повернули багато сервісів після кібератаки.
UnSplash

Станом на 19 грудня «Київстар» відновив швидкісний мобільний інтернет у метрополітені Києва та Харкова.

Про це повідомили у пресслужбі оператора, пише Суспільне.

Як українці змінювали операторів мобільного зв'язку під час повномасштабної війниЯк українці мігрували між мобільними операторами Київстар, Водафон та Лайфселл під час повномасштабної війни.

Так, окрім інтернету в київському та харківському метро, розпочала роботу інформаційна система «Мій Київстар», де абоненти можуть подивитися залишки на рахунках.

Зазначається, що телекомунікаційна мережа «Київстару» практично увійшла в період стабілізації.

«99% базових станцій на підконтрольній Україні території — у працездатному стані, а клієнтам доступні всі основні базові сервіси: послуги зв`язку та мобільного інтернету, SMS, послуги міжнародного голосового роумінгу та інші», – розповіли в компанії.

За даними пресслужби, зараз компанія продовжує покращувати роботу послуги «Домашній Інтернет» у Києві та інших місцях, також планує найближчим часом поступово зняти обмеження у швидкості мобільного інтернету.

Нагадаємо, 12 грудня «Київстар» потрапив під потужну кібератаку. Не працював мобільний зв'язок, інтернет та домашній інтернет. У компанії заявили, що їхня IT-інфраструктура частково зруйнована.

Відповідальність за атаку взяло на себе російське хакерське угруповання «Солнцепек». У «Київстарі» запевнили, що персональні дані клієнтів не потрапили до рук хакерів. Інцидент розслідує СБУ.

Тільки надвечір 13 грудня в абонентів «Київстар» почала з'являтися мобільна мережа. 14 грудня почав працювати мобільний інтернет, а з 15 числа відновився роумінг. Також абонентам «Київстар» повернули доступ до SMS.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: