Абонентам «Київстар» повернули доступ до SMS

Читать на русском
Київстар після потужної кібератаки все ж таки відновив сервіс SMS, на ранок понеділка він працює.
Колаж 24 каналу

Український оператор мобільного зв'язку «Київстар» на ранок понеділка 18 грудня відновив доступ до послуг SMS, зокрема у міжнародному роумінгу.

Про це повідомила представник компанії Ірина Леліченко, повідомляє ЕП.

Як українці змінювали операторів мобільного зв'язку під час повномасштабної війниЯк українці мігрували між мобільними операторами Київстар, Водафон та Лайфселл під час повномасштабної війни.

«Статус роботи мережі Київстару станом на 11.00, 18 грудня 2023 року. Компанія відновила доступ до послуг SMS, у тому числі – у міжнародному роумінгу», – зазначила вона.

За словами Леліченко, розпочато відновлення доступу до послуг M2M для бізнес-клієнтів.

«Технічні роботи відбуваються поступово з дотриманням усіх вимог безпеки. Компанія залучила весь персонал, у т.ч. з інших регіонів та областей, для якнайшвидшого відновлення роботи послуги», – додала представник оператора.

Інформування про 100% працездатність сервісів, компанія буде робити після завершення всіх стабілізаційних заходів.

При цьому наголошується, що у деяких населених пунктах, зокрема, у Києві, все ще виникають локальні складнощі з доступністю «Домашнього Інтернету».

Нагадаємо, 12 грудня «Київстар» потрапив під потужну кібератаку. Не працював мобільний зв'язок, інтернет та домашній інтернет. У компанії заявили, що їхня IT-інфраструктура частково зруйнована.

Відповідальність за атаку взяло на себе російське хакерське угруповання «Солнцепек». У «Київстарі» запевнили, що персональні дані клієнтів не потрапили до рук хакерів. Інцидент розслідує СБУ.

Тільки надвечір 13 грудня в абонентів «Київстар» почала з'являтися мобільна мережа. 14 грудня почав працювати мобільний інтернет, а з 15 числа відновився роумінг.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: