У «Київстар» розповіли, коли почнуть відновлювати мобільний інтернет

Читать на русском
Сьогодні у другій половині Київстар розпочне відновлення мобільного інтернету. Домашній інтернет та зв'язок знову працюють.
фото Kyivstar

Оператор «Київстар» майже поновив мобільний зв'язок після масштабної кібератаки. Повністю відновлено домашній інтернет. Але з мобільним інтернетом ситуація складніша.

Про це повідомив президент компанії Олександр Комаров в ефірі телемарафону 14 грудня.

Як українці змінювали операторів мобільного зв'язку під час повномасштабної війниЯк українці мігрували між мобільними операторами Київстар, Водафон та Лайфселл під час повномасштабної війни.

Він підтвердив, що компанії не вдалося за заявленим планом поновити мобільний інтернет. Очікувалося, що відновлювати послугу розпочнуть уночі 14 грудня. Але за підсумками роботи розпочнуться сьогодні – із західних регіонів.

«Сподіваємося, що сьогодні у другій половині дня ми розпочнемо відновлення із західної України, регіон за регіоном обережно почнемо відновлювати послуги мобільного інтернету», – сказав Комаров.

При цьому вже повністю відновлено послуги фіксованого інтернету для дому. Це приблизно 1 млн. домогосподарств по всій Україні. Також майже на 99% відновлено послуги голосового зв'язку.

«Ми прямо зараз закінчуємо останню географію - це правий берег Дніпра в Києві», – додав Комаров.

У компанії «Київстар» дали рекомендації, що робити, якщо SIM-картка не реєструється у мережі. Потрібно:

  • перезавантажити телефон;
  • включити та вимкнути «авіарежим».

«У деяких населених пунктах все ще виникають короткочасні складності зі зв'язком, але наші фахівці їх усувають», – додали в пресслужбі.

Нагадаємо, 12 грудня «Київстар» потрапив під найпотужнішу кібератаку. Не працював мобільний зв'язок, інтернет та домашній інтернет. У компанії заявили, що їхня IT-інфраструктура частково зруйнована.

Відповідальність за атаку взяло на себе російське хакерське угруповання «Сонцепек». У «Київстарі» запевнили, що персональні дані клієнтів не потрапили до рук хакерів. Інцидент розслідує СБУ.

Тільки надвечір 13 грудня в абонентів «Київстар» почав з'являтися мобільний зв'язок.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: