Російське хакерське угруповання взяло на себе відповідальність за атаку на «Київстар»

Читать на русском
Відповідальність за кібератаку на Київстар взяли на себе хакери із російського угрупування Сонцепек.
vsn.ua

Російське хакерське угруповання «Солнцепек» взяло на себе відповідальність за кібератаку на українського мобільного оператора «Київстар».

Заява опублікована у Telegram-каналі угруповання.

Президент «Київстару» розповів, як відбувалася кібератака та оцінив строки відновлення сервісуПрезидент Київстару розповів, як відбувалася кібератака – нетипова поведінка мережі розпочалася близько 5:30 ранку вівторка. За годину в компанії зрозуміли, що це атака хакера на ядро мережі та інфраструктуру.

«Ми, хакери «Солнцепек», беремо на себе повну відповідальність за кібератаку на «Київстар». Ми знищили 10 тисяч комп'ютерів, понад 4 тисячі серверів, усі системи хмарного зберігання даних та резервного копіювання», – йдеться в повідомленні.

Російські хакери заявили, що атакували «Київстар», оскільки «компанія забезпечує зв'язком ЗСУ, а також державні органи та силові структури України». Вони також пригрозили кібератаками іншим компаніям, які допомагають українській армії.

Зазначимо, влітку IT-медіа dev.ua з посиланням на Держспецзв'язку писало, що хакерське угруповання «Солнцепек» можуть курувати співробітниками Головного розвідувального управління рф.

Нагадаємо, вчора мобільний оператор «Київстар» зазнав потужної хакерської атаки – зв'язок та інтернет не працюють досі. У компанії заявили, що в результаті атаки частково зруйновано IT-інфраструктуру, відновлювальні роботи планують завершити протягом сьогоднішнього дня.

Служба безпеки України відкрила за фактом кіберінциденту кримінальне провадження, одна з версій – причетність російських спецслужб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: