У «Київстарі» запевнили, що персональні дані клієнтів не потрапили до рук хакерів

Читать на русском
Абонентська інформація та персональні дані клієнтів у безпеці, запевнили у Київстарі. Системи, де ці дані зберігаються, не постраждали від хакерської атаки.
Kyivstar

Абонентська інформація та персональні дані клієнтів перебувають у безпеці, вони не постраждали від хакерської атаки.

Про це заявили у компанії «Київстар».

Українці не засмучуються: як у соцмережах відреагували на збій у роботі KyivstarНайбільший мобільний оператор України Київстар не працює через хакерську атаку – у соцмережах жартують.

Раніше російське хакерське угруповання «Солнцепек» взяло на себе відповідальність за кібератаку на «Київстар». У деяких пабліках з'явилася інформація про те, що хакери отримали особисті дані клієнтів – ПІБ, паспортні дані.

«Як ми повідомляли раніше, абонентська інформація та персональні дані — у безпеці. Системи, у яких ці дані зберігаються — не постраждали від хакерської атаки. Всі ми бачили ці скриншоти з телеграм-каналів. Але на них зображені навмання зібрані технологічні дані, які не належать до персональних даних наших абонентів. Ми з усією відповідальністю заявляємо, що ваші персональні дані у безпеці», – прокоментували у «Київстарі».

Компанія також назвала фейком твердження хакерів про знищення комп'ютерів та серверів.

Нагадаємо, президент «Київстару» розповів, як саме вчора сталася кібератака.

13 грудня планується відновити фіксований інтернет «Київстар» для домогосподарств та розпочати запуск мобільного зв'язку та інтернету.

Раніше Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження за фактом кібератаки, справу розслідують одразу за вісьмома статтями ККУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: