Шахраї намагаються обдурити українців після збою з «Київстар»: схема аферистів

Читать на русском
Аферисти в месенджерах від імені компанії Київстар створюють фейкові боти та пропонують нібито отримати гроші.
t.me/CyberpolUA

В Україні активізувалися шахраї після масштабного збою у роботі мобільного оператора «Київстар». Аферисти від імені компанії створюють фейкові боти та пропонують нібито отримати компенсацію.

Про це повідомляє пресслужба кіберполіції.

Правоохоронці попереджають, що аферисти після атаки на Київстар почали створювати в месенджерах фейкові боти. Шахраї розповсюджують фішингові посилання під приводом компенсації та інформування про терміни відновлення роботи оператора.

Українців закликають не переходити за сумнівними посиланнями, а отримати інформацію на офіційних джерелах компанії «Київстар». Це можна зробити:

  • на офіційній сторінці «Київстар» у Facebook;
  • на офіційному порталі «Київстар»;
  • за номером 466 (з мобільних номерів «Київстар»);
  • за номером 0800300466 (з номерів інших мереж України).

Нагадаємо, «Київстар» 12 грудня потрапила від потужну кібератаку. В компанії заявили, що їхня IT-інфраструктура частково зруйнована внаслідок хакерської атаки.

Проте вже сьогодні компанія планує відновити роботу домашнього інтернету, а також розпочати запуск мобільного зв'язку та інтернету.

Відповідальність за атаку взяло на себе російське хакерське угруповання «Солнцепек». У «Київстарі» запевнили, що персональні дані клієнтів не потрапили до рук хакерів. Інцидент розлідує СБУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: