«Київстар» стабілізував зв'язок у столиці та відновив послугу роумінгу

Читать на русском
Київстар стабілізував зв'язок у столиці, усунув проблему з обривами дзвінків та повернув послугу міжнародного голосового роумінгу. Сьогодні далі відновлюватимуть мобільний інтернет.
Kyivstar

Оператор мобільного зв'язку «Київстар», який постраждав від хакерської атаки, стабілізував зв'язок у столиці і відновив послугу міжнародного голосового роумінгу. Наразі триває відновлення доступу до мобільного інтернету.

Про це NV повідомила представниця компанії Ірина Леліченко.

Як українці змінювали операторів мобільного зв'язку під час повномасштабної війниЯк українці мігрували між мобільними операторами Київстар, Водафон та Лайфселл під час повномасштабної війни.

«Мережа «Київстару» відновлюється після наймасштабнішої в телеком-галузі кібератаки. Наразі понад 95% базових станцій мобільного зв'язку на підконтрольній Україні території перебувають у працездатному стані. Абонентам доступний голосовий зв'язок, зокрема в міжнародному роумінгу, послуги «Домашнього інтернету», – повідомили у компанії.

Відучора відновлюється доступ до послуг мобільної передачі даних, зокрема, на заході України. У планах на сьогодні, 15 грудня, далі відновлювати послуги передачі даних.

«Технічні роботи виконуються поступово, з дотриманням усіх вимог безпеки», – додали у Київстарі, зазначивши, що у деяких населених пунктах можуть виникати короткочасні складнощі з якістю зв'язку.

Нагадаємо, хакерську атаку на «Київстар» було здійснено 12 грудня, в результаті не працював домашній та мобільний інтернет, стільниковий зв'язок. За попередньою інформацією, зламати систему захисту оператора вдалося через обліковий запис одного із співробітників. Відповідальність за атаку взяло на себе російське хакерське угруповання «Солнцепек».

У компанії запевнили, що абонентська інформація та персональні дані клієнтів не потрапили до рук хакерів.

Мобільна мережа «Київстар» після атаки частково запрацювала увечері 13 грудня. Вчора було відновлено домашній інтернет та почалося відновлення мобільного.

Варто звернути увагу на те, що після збою в роботі «Київстару» в Україні активізувалися шахраї, які пропонують громадянам «компенсацію».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: