IT-інфраструктура «Київстар» частково зруйнована – гендиректор

Читать на русском
ІТ-інфраструктура компанії Київстар частково зруйнована внаслідок хакерської атаки. Оператор поки що не може визначити точні терміни відновлення роботи своїх сервісів.
Олександр КомаровФото: minfin.com.ua

IT-інфраструктура компанії «Київстар» частково зруйнована через хакерську атаку. Оператор поки що не може визначити точні терміни відновлення роботи своїх сервісів.

З відповідною заявою виступив генеральний директор компанії Олександр Комаров в ефірі телемарафону.

Українці не засмучуються: як у соцмережах відреагували на збій у роботі KyivstarНайбільший мобільний оператор України Київстар не працює через хакерську атаку – у соцмережах жартують.

«Дуже потужна хакерська атака на віртуальну інфраструктуру компанії частково зруйнована IT-інфраструктура. Ми ще зараз перебуваємо в обробці питання, скільки займе час відновлення, тому жодних стейтментів ми ще не робили. Це війна, вона проходить не тільки на полі бою, а й у віртуальному, у кіберпросторі», – сказав Комаров.

Гендиректор Київстар також повідомив, що компанія надасть компенсацію абонентам, які сьогодні не мали зв'язку або не могли скористатися послугами оператора.

Нагадаємо, що мобільний зв'язок «Київстар», а також інтернет, сайт та мобільний додаток перестали працювати сьогодні вранці. Клієнти також не можуть користуватися національним роумінгом. Ближче до обіду віце-прем'єр-міністр повідомив, що роботу мобільного оператора буде відновлено «протягом кількох годин».

Варто також зазначити, що сьогодні кібератаки зазнали й деякі інші сервіси, зокрема Monobank. При цьому співвласник банку заявив, що ситуація знаходиться під контролем, а атака була відбита.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: