СБУ знайшла навідників ракетного удару рф по багатоповерхівці в Запоріжжі

Читать на русском
Російський агент навів ракети ворога на багатоквартирний будинок у центрі міста. Тоді від атаки загинули 5 людей.
фото СБУ

Служба безпеки нейтралізувала агентурну мережу ФСБ рф, яка 18 жовтня скоригувала російські ракети по багатоповерхівці в Запоріжжі.

Про це повідомила пресслужба СБУ 18 грудня.

Як швидко знаходять коригувальників та виконавців кривавих російських терактівУ МВС підозрюють, що ракетний удар по кафе у селі Гроза міг хтось навести. На інфографіці – як швидко затримували коригувальників найкривавіших ударів рф.

Повідомляється, що в результаті спецоперації у Запоріжжі затримали ватажка ворожої групи, який цього року 18 жовтня навів російські ракети на багатоквартирний будинок у центрі міста. Тоді від атаки 5 людей загинули, ще 5 – зазнали тяжких поранень.

За даними слідства, резидентом російської агентури виявився місцевий житель, представник запорізького «клубу військової реконструкції», який об'єднує любителів відтворення історичних подій, зокрема військових баталій.

У середині жовтня 2023 року його дистанційно завербувала ФСБ для розвідувально-підривної діяльності. Агент обрав собі оперативний псевдонім Палестинець.

«Щоб забезпечити виконання ворожих завдань, він сформував власну групу інформаторів, до якої включив 4-х місцевих жителів, зокрема й своїх родичів. За даними слідства, вони розвідували місця базування Сил оборони на території Запоріжжя, а також передавали геолокації житлової інфраструктури та промислових об’єктів», – йдеться у повідомленні.

Для збору розвідданих інформатори обходили місцевість або виїжджали на об'єкти та знімали там фото- та відео.

Отримані відомості вони передавали «Палестинцю», а він уже надсилав їх до ФСБ рф.

Агенту повідомили про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 ККУ (державна зрада, вчинена за попередньою змовою групою осіб в умовах військового стану) та обрано запобіжний захід – утримання під вартою. Йому загрожує довічне ув'язнення.

Нагадаємо, затримано російського агента, який допомагав готувати нові удари по Миколаєву. Також було затримано коригувальника масштабного ракетного удару по Харкову.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: