Навідник російської ракети на Харківську ОВА отримав вирок

Читать на русском
Суд визнав чоловіка, який коригував удар по ХОДА, винним одразу за кількома статтями. Зрадник отримав довічне ув'язнення.
фото Харківська прокуратура

Чоловік, який навів російську ракету на Харківську ОВА у березні 2022 року, отримав довічне ув'язнення з конфіскацією майна. Тоді під завалами адмінбудівлі загинула 31 особа.

Про це повідомив у понеділок голова Харківської ОВА Олег Синєгубов у Telegram.

Як швидко знаходять коригувальників та виконавців кривавих російських терактівУ МВС підозрюють, що ракетний удар по кафе у селі Гроза міг хтось навести. На інфографіці – як швидко затримували коригувальників найкривавіших ударів рф.

«Сьогодні Київський районний суд Харкова визнав винним 38-річного чоловіка, який 1 березня 2022 року навів російську ракету на будівлю Харківської ОВА. Зрадник отримав довічне ув'язнення з конфіскацією майна», – написав Синєгубов.

У Харківській обласній прокуратурі уточнили, що суд визнав винним чоловіка за ч. 2 ст. 111, ч. 2 ст. 436-2, ч. 1 ст. 263-1, ч. 1 ст. 263 КК України. За даними слідства, чоловік з лютого по квітень 2022 року збирав інформацію про ЗСУ та інфраструктуру у Харкові.

«Слідство повністю довело факти співпраці підозрюваного з російськими спецслужбами, яким він через соцмережі зливав інформацію про ЗСУ та інфраструктуру Харківщини та розповсюджував російські пропагандистські наративи», - розповів Синєгубов.

Наслідком удару по Харківській ОВА стала загибель 31 людини. Сама будівля була майже повністю зруйнована зсередини.

Нагадаємо, раніше коригувальнику ударів по харківському ринку «Барабашово» ухвалили вирок. Також було затримано коригувальника масштабного ракетного удару по Харкову місяць тому.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: