Знайдено навідників російської ракети на село Гроза

Читать на русском
Російську ракету Іскандер навели на кафе в селі Гроза під час поминок двоє місцевих жителів, які раніше перейшли на бік ворога.
фото СБУ

Служба безпеки викрила зрадників, які навели російський ракетний комплекс Іскандер на село Гроза в Харківській області 5 жовтня.

Про це повідомила пресслужба СБУ у середу, 11 жовтня.

Як швидко знаходять коригувальників та виконавців кривавих російських терактівУ МВС підозрюють, що ракетний удар по кафе у селі Гроза міг хтось навести. На інфографіці – як швидко затримували коригувальників найкривавіших ударів рф.

«Служба безпеки «по гарячих слідах» встановила особи двох зрадників, які скоригували російський ракетний удар по кафе у селі Гроза на Харківщині 5 жовтня», – йдеться в повідомленні.

Зловмисниками виявились двоє місцевих жителів – 30-річний Володимир Мамон та його молодший брат 23-річний Дмитро Мамон, які під час окупації регіону перейшли на бік росіян.

За це фігуранти отримали «посади» у лавах окупаційного «управління внутрішніх справ військово-цивільної адміністрації Харківської області». Там одного з них призначили «водієм конвойної групи», іншого – «інспектором дорожньо-патрульної служби».

Однак, напередодні звільнення регіону обидва зрадники разом із родинами втекли до рф, де продовжили працювати на користь країни-агресора.

За вказівками російських окупантів вони дистанційно розпочали формувати власну мережу інформаторів на підконтрольній Україні території.

Під виглядом дружніх розмов та листувань у месенджері зрадники випитували у людей відомості про дислокацію Сил оборони та масові заходи на території регіону.

«Від початку жовтня цього року обидва фігуранти почали збирати інформацію про заплановане перепоховання загиблого українського захисника у селі Гроза. При цьому вони розуміли, що внаслідок ворожої атаки обов'язково загинуть мирні мешканці – їх знайомі з села Гроза, в тому числі й ті, хто надавав їм інформацію», – зазначили в СБУ.

Дізнавшись точну адресу та час проведення поминок, Володимир Мамон передав ці дані російським окупантам. Отримані відомості росіяни використали для наведення ракетного комплексу «Іскандер М».

Обом фігурантам оголосили про підозри за ч.2 ст. 28, ч.2 ст. 111 ККУ. Крім того, дії Володимира Мамона додатково кваліфіковані за ч.5 ст. 27, ч.2 ст. 28, ч.2 ст. 438.

Нагадаємо, росіяни вдарили ракетою по селу Гроза на Харківщині 5 жовтня. За останніми даними, загинули 53 особи, ще 5 залишаються зниклими безвісти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: