Затримано російського агента, який допомагав готувати нові удари по Миколаєву

Читать на русском
Чоловік розвідував позиції та маршрути руху Сил оборони на Миколаївщині, а також місця дислокації ППО.
фото СБУ

Служба безпеки в Миколаєві затримала агента рф, який збирав розвіддані для підготовки нових та коригування ракетних ударів, а також розвідував дислокацію ЗСУ.

Про це повідомила пресслужба СБУ 11 грудня.

Як швидко знаходять коригувальників та виконавців кривавих російських терактівУ МВС підозрюють, що ракетний удар по кафе у селі Гроза міг хтось навести. На інфографіці – як швидко затримували коригувальників найкривавіших ударів рф.

Російським агентом виявився місцевий житель, якого військова розвідка росії дистанційно завербувала через його рідних. Вони проживають на тимчасово окупованій частині Херсонської області та тривалий час співпрацюють з окупантами.

Шпигун намагався виявити можливі місця дислокації зенітно-ракетних комплексів протиповітряної оборони ЗСУ на території регіону.

Куратори агента із ГРУ перерахували фігуранту 10 тисяч грн авансу на власну банківську картку, щоб той виявив можливі місця дислокації ППО. Наступні суми той мав отримувати у міру надання їм нових координат базування та переміщення ЗСУ.

«Розвіддані потрібні були агресору для підготовки нових та коригування повторних ударів по області із застосуванням ракетного озброєння та дронів-камікадзе типу Shahed», – сказано в повідомленні.

Співробітники СБУ встановили місцезнаходження зловмисника, його затримали. Наразі чоловік під вартою.

Агенту рф повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) ККУ, санкція статті передбачає покарання у вигляді довічного ув'язнення.

Нагадаємо, раніше СБУ знайшла корегувальника ракетного удару по корпусу університету Шевченка у Києві. А в Одесі затримали російського агента, який планував балотуватись до Ради.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: