У Києві викрили агентів ФСБ, які готували диверсії на військових об'єктах

Читать на русском
Троє російських агентів готували диверсії на об'єктах ЗСУ та Міноборони у Київській області.
фото СБУ

Контррозвідка Служби безпеки нейтралізувала в Києві «розконсервовану» агентурно-бойову групу ФСБ, до складу якої входили троє осіб.

Про це 25 жовтня повідомила пресслужба СБУ.

Як швидко знаходять коригувальників та виконавців кривавих російських терактівУ МВС підозрюють, що ракетний удар по кафе у селі Гроза міг хтось навести. На інфографіці – як швидко затримували коригувальників найкривавіших ударів рф.

Затримані готували серію потужних вибухів на українських об'єктах військового управління.

«Серед пріоритетних цілей агресора були підрозділи Генерального штабу ЗСУ та Міністерства оборони України, а також їх запасні командні пункти. Для здійснення диверсій фігуранти планували застосувати до десяти дронів, які спеціально обладнали саморобними вибуховими пристроями», - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, ворожа група була сформована ще 2018 року кадровим співробітником ФСБ. До її складу увійшли троє людей (жителі Києва та Чернігова), які після вербування були переведені в режим «очікування» до початку повномасштабного вторгнення рф.

Кожен з учасників російської агентурно-бойової групи мав свою спеціалізацію. Так, один з них виготовляв саморобні вибухові пристрої, інший – відповідав за переобладнання «цивільних» безпілотних літальних апаратів в ударні дрони.

Ще одна учасниця ворожої групи – безпосередньо управляла дронами. Для отримання відповідних навичок у березні цього року на Київщині жінка пройшла курси з підготовки операторів БПЛА.

Ворожим поплічникам повідомили про підозру у створенні терористичної групи (ч. 1 ст. 258-3 КК України) та незаконне виготовлення вибухівки (ч. 3 ст. 263-1 КК України).

Фігуранти перебувають під вартою, їм загрожує до 15 років ув'язнення.

Нагадаємо, у Харкові затримали коригувальника ударів по промислових та оборонних заводах. Також раніше було затримано ще одного агента рф, який збирав дані для удару по Києву.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: