СБУ знайшла корегувальника ракетного удару по корпусу університету Шевченка у Києві

Читать на русском
СБУ затримала російського агента, який скоригував ракетні удари по Києву 31 грудня 2022 року.
Фото: СБУ

Служба безпеки України затримала агента російської ФСБ, який скоригував ракетні удари по Києву 31 грудня 2022 року. Тоді росіяни атакували один із корпусів Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Як швидко знаходять коригувальників та виконавців кривавих російських терактівУ МВС підозрюють, що ракетний удар по кафе у селі Гроза міг хтось навести. На інфографіці – як швидко затримували коригувальників найкривавіших ударів рф.

За даними слідства, ворожим агентом виявився 40-річний мешканець столиці. Щоб сприяти агресору у війні проти України, наприкінці минулого року він оформив статус «волонтера» та поїхав до hосії через треті країни. Під час перетину російського кордону чоловік заявив співробітнику ФСБ про готовність співпрацювати.

«Щоб підтвердити свою «відданість» окупантам, киянин одразу передав їм координати, за якими нібито дислокується один із підрозділів Сил оборони в столичному регіоні. І вже через декілька днів загарбники здійснили по цій «локації» повітряну атаку. Після цього представники фсб доставили свого агента до Москви, де його детально проінструктували щодо методів роботи, конспірації та пріоритетних завдань. Потім зрадника відправили в Україну для збору розвідданих. Взамін йому пообіцяли допомогу в отриманні російського громадянства та своєчасну «евакуацію» до країни-агресора», – розповіли у СБУ.

Агент розвідував локації штабів та місця найбільшого зосередження особового складу та військової техніки ЗСУ на території столиці та Житомирської області.

Йому повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Зазначимо, внаслідок ракетної атаки на Київ 31 грудня будівлі Виставкового кампусу КНУ імені Тараса Шевченка зазнали значних пошкоджень.

Нагадаємо, правоохоронці викрили коригувальників російського ракетного удару по Києву, який стався вранці 21 вересня.

Крім того, СБУ затримала «розконсервованого» агента ФСБ, який понад рік сидів у тіні на прикордонній території Чернігівщини.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: