Затримано коригувальника масштабного ракетного удару по Харкову місяць тому

Читать на русском
СБУ затримала російського агента, який скоригував ракетний удар по Харкову 6 жовтня. Це чоловік, який працював майстром на місцевому підприємстві.
Фото: СБУ

Затримано російського агента, який скоригував повітряну атаку росії на Харків 6 жовтня. Для підготовки удару він передав росіянам електронні координати цілей із прив'язкою до місцевості.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Як швидко знаходять коригувальників та виконавців кривавих російських терактівУ МВС підозрюють, що ракетний удар по кафе у селі Гроза міг хтось навести. На інфографіці – як швидко затримували коригувальників найкривавіших ударів рф.

За даними слідства, зрадником виявився чоловік, який працював майстром на місцевому підприємстві, яке займається будівництвом автошляхів та мостів. Російська спецслужба завербувала його дистанційно через Telegram.

«Під виглядом робочих поїздок агент фіксував місця базування та переміщення українських військ на території регіону. Отриману інформацію передавав до російського гру через «зв’язкового» з тимчасово окупованої частини на сході України. Ним виявився один з колишніх ватажків терористичної організації «лнр» на прізвисько «Шаман», якому СБУ раніше повідомила про підозру», – розповіли у СБУ.

Під час обшуків у затриманого виявлено мобільні телефони з доказами листування з окупантами, банківські картки, на які надходила «зарплата» від рф, понад 10 тисяч доларів.

Агенту повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Наразі він перебуває під вартою.

Нагадаємо, 6 жовтня росіяни вдарили по Харкову ракетами «Іскандер», всі удари були виключно по цивільній інфраструктурі.

В результаті загинули двоє мирних жителів, серед яких 10-річна дитина, ще 25 людей отримали поранення. Фото та відео з місця атаки можна переглянути тут.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: