СБУ затримала російського агента «Шута», який займався шпигунством

Читать на русском
У Чернігівській області затримано розконсервованого агента російської ФСБ. Йому загрожує довічне ув'язнення.
фото СБУ

Контррозвідники Служби безпеки затримали «розконсервованого» агента ФСБ, який понад рік сидів у тіні на прикордонній території Чернігівщини.

Про це повідомила пресслужба СБУ 27 листопада.

Як швидко знаходять коригувальників та виконавців кривавих російських терактівУ МВС підозрюють, що ракетний удар по кафе у селі Гроза міг хтось навести. На інфографіці – як швидко затримували коригувальників найкривавіших ударів рф.

Агентом виявився 20-річний мешканець Новгород-Сіверської громади, завербований ФСБ ще у березні 2022 року під час тимчасової окупації частини регіону. Тоді він отримав оперативний псевдонім «Шут» та інструкції щодо проведення розвідувально-підривної діяльності на користь країни-агресора.

«Після втечі окупантів з Чернігівщини вони залишили свого поплічника на території області та перевели у «режим очікування». У жовтні цього року на російського агента вийшов його «куратор» – кадровий співробітник прикордонного управління фсб по Брянській області – та поставив йому розвідзавдання», – розповіли в СБУ.

Так, у жовтні 2023 року за вказівкою російської спецслужби ворожий агент розпочав збір розвідданих про дислокацію українських захисників у регіоні.

«Шпигун намагався вамагався встановити точні координати штабів ЗСУ, які залучені до оборони північних рубежів України. Також його цікавили локації фортифікаційних споруд та місця найбільшого зосередження особового складу і військової техніки українських захисників. За наявними даними, розвідінформація потрібна була загарбникам для підготовки артилерійських ударів по прикордонню України та проведення диверсійних вилазок», – йдеться у повідомленні.

Співробітники СБУ затримали російського агента під час виконання чергового завдання від російських кураторів.

Зрадник їздив регіоном і фотографував місця передбачуваного базування сил оборони. Затриманому повідомили про підозру у державній зраді, зраднику загрожує довічне ув'язнення.

Нагадаємо, нещодавно було затримано колишнього поліцейського, який шпигував за ЗСУ у двох областях. Секретар РНБО Олексій Данілов заявив про активізацію російських шпигунів в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: