Зеленський розповів Байдену про військові цілі України на наступний рік

Читать на русском
Володимир Зеленський заявив, що Україна хоче досягти двох військових цілей в 2024-му. Він також нагадав, що військові просуваються вперед і цього року змогли перемогти росію у Чорному морі.
Офіс президента

Україна у 2024 році хоче досягти двох військових цілей. Зокрема, однією з них є позбавлення окупантів переваги у повітрі.

Про це президент України Володимир Зеленський заявив під час спільної прес-конференції за результатами зустрічі з президентом США Джо Байденом.

Як зазначив Зеленський, українські захисники просуваються вперед і цього року змогли перемогти країну-агресора у Чорному морі. Залишки флоту окупанти сховали у віддалених бухтах.

На цьому фоні Україна створила експортний коридор у Чорному морі, який сприяє зростанню економіки країни та глобальної продовольчої стабільності, наголошує президент.

Зеленський заявив, що подібно до того, як Україна отримала перемогу на Чорному морі, вона тепер хоче перемогти росію в повітрі.

«Це посилить наші наземні війська у 2024 році. Якщо ми контролюватимемо небо, нам стане легше. Той, хто контролює небо, контролює тривалість війни», - наголосив український лідер.

Згідно зі словами президента, Україна рухається у правильному напрямку і він хоче обговорити з Байденом, як зміцнити такий рух.

«Особливо посилення нашої протиповітряної оборони та здатності знищувати логістику Росії. Наші цілі на 2024 рік зрозумілі - позбавити росію переваги в повітрі та зірвати її наступальні операції. Це реально», - наголосив Зеленський.

Нагадаємо, у США перебуває президент України Володимир Зеленський. У Вашингтоні він уже провів низку переговорів із політиками та військовим керівництвом США.

Згодом стало відомо, що у вівторок, 12 грудня, Сполучені Штати Америки виділили Україні допомогу в розмірі 200 млн доларів.

Також Байден заявив, що готовий до компромісу з Конгресом заради підтримки України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: