Білий дім запросив у Конгресу 106 млрд доларів для України та Ізраїлю

Читать на русском
Президент США Джо Байден направив офіційний запит до Конгресу на виділення додаткового фінансування для підтримки України та Ізраїлю.
Фото: AP

Президент США Джо Байден направив офіційний запит до Конгресу на надання додаткового фінансування для підтримки України та Ізраїлю.

Про це йдеться в офіційному пресрелізі Білого дому.

У заяві не вказана сума, яку пропонується виділити, але за даними Washington Post, Байден запросив у Конгресу 106 мільярдів доларів.

Більшу частину пакету фінансування – приблизно 61 млрд доларів – Байден хоче направити на підтримку України.

Так, Білий дім має намір виділити кошти на:

  • додаткову зброя та техніку для ЗСУ;

  • продовження військової, розвідувальної та іншої оборонної підтримки, включаючи великі інвестиції в оборонно-промислову базу;

  • допомогу в галузі економічної та цивільної безпеки, включаючи пряму бюджетну підтримку України;

  • підтримку українців, переміщених внаслідок війни, а також забезпечення безпеки та притулку у Сполучених Штатах;

  • контроль за ядерними та радіологічними кризами, реагування та нарощування потенціалу партнерів у разі надзвичайних ситуацій.

Ще 14 мільярдів може бути виділено Ізраїлю. Крім того, Байден пропонує направити додаткові кошти на гуманітарну підтримку України, Ізраїлю та Гази, а також на протидію впливу Китаю в Азії.

Нагадаємо, під час недавнього звернення до американської нації Байден наголосив, що Вашингтон не має наміру припиняти надання допомоги Києву.

Раніше повідомлялося, що президент США провів телефонну розмову із Володимиром Зеленським. Лідери двох країн обговорили військову допомогу, ракети ATACMS, візит спецпредставника США, закон про PEP та Ізраїль.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: