Припинення допомоги США Україні матиме наслідки вдесятеро гірше, ніж вихід з Афганістану – сенатор Грем

Читать на русском
Сенатор-республіканець Ліндсі Грем заявив, що зупинення допомоги Україні матиме наслідки вдесятеро гірше, ніж виведення американських військ з Афганістану.
Фото: The Hill

Відмова від фінансової підтримки України матиме вдесятеро гірші наслідки, ніж виведення військ США з Афганістану.

Таку думку в ефірі CBS News висловив сенатор-республіканець Ліндсі Грем.

Який обсяг військової допомоги надали США Україні з початку повномасштабної війниВійськова підтримка України від США під час повномасштабної війни – на інфографіці Слово і діло.

«Найбільша помилка, яку ми зробили з часів війни з тероризмом, – це виведення військ з Афганістану. Якщо ми відключимо (перестанемо надавати допомогу – ред.) Україну, це буде вдесятеро гірше, ніж в Афганістані. Ось і Тайвань. Припинення фінансування України — смертний вирок для Тайваню. Путін продовжуватиме йти вперед. Ви пропустили всю Другу світову війну, якщо не знаєте чим закінчиться цей фільм. Республіканці, які кажуть, що Україна для нас не має значення, ви помиляєтесь. З повагою ви помиляєтеся. Війна стає більшою, а не меншою. Ось і Тайвань: якщо Україна зможе перемогти росію, у Китаю буде менше шансів вторгнутися на Тайвань, і путін буде зупинено», – сказав він.

Нагадаємо, на вихідних, щоб уникнути шатдауну, США ухвалили тимчасовий бюджет, в якому не передбачена допомога Україні. Президент Джо Байден підписав бюджет, але зазначив, що за жодних обставин не можна допустити перебої у підтримці України.

У Міністерстві закордонних справ України заявили, що тимчасовий бюджет США не зупинить надходження допомоги, яку було оголошено раніше.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: