Сенат США відклав канікули, щоб розблокувати допомогу Україні

Читать на русском
Сенат поки не йде на канікули, бо потрібно завершити переговори щодо фінансування допомоги Україні та вирішити питання кордону США.
Колаж: 24 канал

Сенат повернеться до роботи в понеділок у надії отримати угоду щодо кордону, щоб розблокувати допомогу Україні до Різдва.

Про це заявив лідер демократів у Сенаті США Чак Шумер, повідомляє The Hill.

Військова та фінансова допомога від Заходу: що відомо про перспективи на 2024 рікЯкі перспективи отримання Україною західної військової та фінансової допомоги у 2024 році – на інфографіці.

Як повідомив лідер більшості в Сенаті Чак Шумер, сенатори повернуться наступного тижня, щоб проголосувати за законопроєкт про додаткову допомогу Україні до від'їзду з міста на свята.

«Якщо ми вважаємо щось важливим і терміновим, ми повинні залишитися і виконати роботу. Це, безумовно, стосується додаткової допомоги. Це важливо, це терміново. Вранці я говорив з лідером Макконнеллом щодо планів на наступний тиждень і що Сенат продовжить виконувати роботу», – сказав Шумер.

Водночас Палата представників (нижня палата Конгресу) пішла на канікули з 14 грудня, як і планувалося. Це унеможливлює ухвалення допомоги до Різдва.

Очікується, що обговорення триватимуть до кінця тижня та на вихідних.

Як відомо, у Конгресі США на понад два місяці застряг запит Білого дому на додаткове фінансування, який передбачає виділення загалом близько 61 мільярда доларів Україні – на військову та макрофінансову допомогу.

За інформацією ЗМІ, Джо Байден запропонував змінити прикордонну політику США, що підвищує перспективи узгодження допомоги Україні.

Президент Володимир Зеленський вважає, що Україна зможе подолати паузу у наданні допомоги від США, яка спричинена політичними розбіжностями у Конгресі. У Вашингтоні він зустрічався із сенаторами для обговорення цього питання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: