У СБУ розповіли, коли відновиться мобільний зв'язок та інтернет «Київстар»

Читать на русском
У середу, 13 грудня, планується відновити фіксований інтернет та розпочати запуск мобільного зв'язку Київстар.
фото Kyivstar

В Україні сьогодні планують відновити домашній інтернет, а також розпочати запуск мобільного зв'язку «Київстар» після потужної кібератаки.

Про це повідомила пресслужба СБУ 13 грудня.

IT-інфраструктура «Київстар» частково зруйнована – гендиректорІТ-інфраструктура компанії Київстар частково зруйнована внаслідок хакерської атаки. Оператор поки що не може визначити точні терміни відновлення роботи своїх сервісів.

Як повідомляється, фахівці «Київстару» та інші державні органи продовжують допомагати мобільному оператору з відновленням мережі після вчорашньої атаки хакерів.

За попередніми даними, 13 грудня планується відновити фіксований інтернет для домогосподарств та розпочати запуск мобільного зв'язку та інтернету.

У СБУ зазначили, що відновлення всіх послуг із дотриманням необхідних протоколів безпеки вимагає часу.

Як відомо, відповідальність за кібератаку взяло одне з російських псевдохакерських угруповань, яка є підрозділом Головного управління Генерального штабу Збройних сил рф.

«СБУ продовжує документувати кібератаку рф по цивільній інфраструктурі України як черговий воєнний злочин рашистів», – сказано в повідомленні.

Нагадаємо, 12 грудня зранку мобільний оператор «Київстар» зазнав потужної хакерської атаки – зв'язок та інтернет не працюють досі. У компанії заявили, що в результаті атаки частково зруйновано IT-інфраструктуру, відновлювальні роботи планують завершити протягом сьогоднішнього дня.

СБУ відкрила кримінальне провадження одразу за вісьмома статтями ККУ, одна з версій – причетність російських спецслужб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: