Зеленський поговорив з прем'єркою ІталІї напередодні саміту Євроради

Читать на русском
Зокрема, лідери країн обговорили прогрес України у виконанні рекомендацій ЄС, необхідних для ухвалення рішення щодо початку переговорів про вступ.
Ілюстративне фотоОфіс президента

У середу ввечері, 13 грудня, президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем'єр-міністеркою Італії Джорджею Мелоні. Зокрема, вони скоординували позиції напередодні саміту Євроради.

Про це український лідер повідомив у Телеграмі.

«Провів телефонну розмову з прем'єр-міністеркою Італії Джорджею Мелоні, щоб скоординувати позиції напередодні саміту Європейської ради. Обговорили прогрес України у виконанні рекомендацій ЄС, необхідних для ухвалення рішення щодо початку переговорів про вступ», - написав керівник держави.

При цьому, як зазначається, Зеленський розраховує, що лідери ЄС визнають зусилля України та зроблять цей історичний крок.

«Україна виконала свою частину роботи й довела, що може досягати величезних результатів попри безпрецедентні виклики. Я вірю, що єдність переможе на саміті і Євросоюз підтвердить свою силу й лідерство. Ми також обмінялися думками щодо імплементації Формули миру та підготовки до Глобального саміту», - додав він.

Нагадаємо, що лідери країн-членів ЄС можуть відкласти початок переговорів про вступ України до блоку до березня 2024 року. Політики допускають, що Угорщина заблокує рішення на грудневому саміті.

Раніше Зеленський розкрив подробиці своєї розмови з Орбаном в Аргентині.

Також стало відомо, коли відбудеться перша зустріч Зеленського з новим прем'єром Польщі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: