Зеленський прибув до Норвегії

Читать на русском
Зеленський сьогодні в Осло зустрінеться з прем'єр-міністром Норвегії та візьме участь у саміті Північних країн.
AP Photo

Президент Володимир Зеленський сьогодні, 13 грудня, перебуватиме з візитом у Норвегії. Він зустрінеться з прем'єр-міністром країни Йонасом Гар Стере та візьме участь у саміті Північних країн в Осло.

Про це йдеться на сайті норвезького уряду.

Зеленський за час повномасштабної війни відвідав 23 країниВолодимир Зеленський за час повномасштабної війни здійснив 11 турів до союзників, відвідавши загалом 23 країни.

«Я радий можливості вітати Володимира Зеленського у Норвегії. Я з нетерпінням чекаю на наші конструктивні переговори. Норвегія продовжуватиме підтримувати боротьбу України за самозахист. Ми надаємо цільову довгострокову підтримку, щоб допомогти Україні у її боротьбі за свободу та демократію. Зусилля України важливі і для захисту свободи та безпеки тут, у Норвегії», – заявив Гар Стере.

Після зустрічі Зеленського та прем'єра Норвегії буде їхня спільна пресконференція. Потім Зеленський приєднається до Стере, президента Фінляндії Саулі Ніїністе, прем'єр-міністра Ісландії Катрін Якобсдоттір, прем'єр-міністра Данії Метте Фредеріксен та прем'єр-міністра Швеції Ульфа Крістерсона на саміті Північних країн.

Президент підтвердив візит і додав, що обговорить з лідерами Норвегії, Данії, Ісландії, Фінляндії та Швеції посилення оборонної, політичної та економічної співпраці. Окрім прем'єра Норвегії, у нього запланували переговори з Королем Гаральдом V норвезькими політиками та підприємцями.

Нагадаємо, учора президент України був у США. Він зустрівся з президентом Джо Байденом, який оголосив про надання нового пакету військової допомоги. Окрім того, були переговори з американськими сенаторами.

До цього, у вихідні, Зеленський відвідав інавгурацію президента Аргентини Хав'єра Мілея.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: