Стало відомо, коли відбудеться перша зустріч Зеленського з новим прем'єром Польщі

Читать на русском
Зустріч президента України Володимира Зеленського із новим прем'єр-міністром Польщі Дональдом Туском може відбутися вже 14 грудня.
Фото: Flickr

Зустріч президента України Володимира Зеленського із новим прем'єр-міністром Польщі Дональдом Туском може відбутися вже 14 грудня.

Про це повідомив сам Туск після прибуття до Брюсселю на саміт ЄС, його заяву цитує Європейська правда.

Як вибори-2023 вплинули на зміну влади у країнах світуУ яких країнах світу цього року було переобрано лідерів чи з'явилися нові президенти та прем'єри.

Політик розповів, що із пропозицією організувати таку зустріч до нього звернулася українська сторона. Він сподівається, що переговори відбудуться завтра вранці.

При цьому Туск повідомив, що не знає, в якому форматі проходитиме зустріч, оскільки поки що незрозуміло, чи має намір Зеленський особисто їхати до Брюсселя.

«Ще узгоджуються технічні деталі, але гадаю, що зустріч із президентом Зеленським відбудеться. Я не готовий дати конкретну, технічну відповідь, де і коли, але скажу, що готовий на таку зустріч. І, ймовірно, він відбудеться завтра вранці», - сказав польський політик.

Нагадаємо, Дональда Туска було обрано прем'єр-міністром Польщі 11 грудня. За його кандидатуру проголосували 248 депутатів польського Сейму, проти – 201 депутат.

Новий глава уряду вже пообіцяв, що його кабінет вирішить проблему блокування кордону з Україною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: