Угорщина дала нам сигнал про «вікно можливостей» щодо старту переговорів з ЄС – Кулеба

Читать на русском
Україна отримала перший неофіційний сигнал з Угорщини, що свідчить про вікно можливостей для Києва щодо старту переговорів з ЄС. Про це повідомив голова МЗС Кулеба.
Фото: РБК-Україна

Україна сьогодні отримала перший непублічний та неофіційний сигнал з Угорщини, який свідчить про «вікно можливостей» для Києва щодо початку переговорів з ЄС.

Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в ефірі телемарафону.

Членство в Євросоюзі: скільки часу проходило між початком переговорів та вступом країнСкільки часу минало між початком переговорів та вступом країн до ЄС – на інфографіці. Найшвидше членами стали Австрія, Фінляндія та Швеція.

Він наголосив, що наразі в ЄС немає країн, які не хотіли б бачити Україну у складі блоку. А Угорщина, у свою чергу, виступає не за відмову у членстві, а за більш тривалу процедуру.

«Угорщина – країна, яка хоче повільнішого процесу вступу і хоче ретельніше вивчити наслідки цього вступу. Але вчора, за результатами моєї тривалої розмови з міністром закордонних справ Угорщини Петером Сійярто, однозначно загрозу того, що Угорщина в принципі виступає проти членства України в ЄС, знято. Він підтвердив, що питання зовсім не у цьому», – заявив Кулеба.

Міністр зазначив, що не може бути надто відвертим у цьому питанні, тому що «ставки дуже високі».

«Але сьогодні ми отримали перший непублічний та неофіційний сигнал з Угорщини, що свідчить про «вікно можливостей», – наголосив глава МЗС.

Крім того, за словами Кулеби, є позитивний сигнал зі Словаччини про те, що Братислава підтримає початок переговорів.

Нагадаємо, що вчора глава українського МЗС провів зустріч зі своїм угорським колегою Петером Сійярто. Сторони, за заявами Кулеби, «чесно відповідали на запитання один одного».

До цього проти початку переговорів висловлювався прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан. Він, серед іншого, назвав Україну корумпованою країною та заявив, що до питання переговорів щодо членства України в ЄС слід повернутися «через 5-10 років».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: