Австрія не підтримає початок переговорів про вступ України до ЄС за нинішніх умов – канцлер

Читать на русском
Австрія не підтримає початок переговорів щодо вступу України до ЄС, тому що для Києва не має бути преференцій у цьому питанні. Таку заяву зробив канцлер країни.
Фото: AP

Уряд Австрії не підтримає початок переговорів щодо вступу України до Європейського Союзу, тому що для Києва «не має бути преференцій» у цьому питанні.

Таку заяву зробив австрійський канцлер Карл Негаммер під час спілкування із депутатами парламенту.

Членство в Євросоюзі: скільки часу проходило між початком переговорів та вступом країнСкільки часу минало між початком переговорів та вступом країн до ЄС – на інфографіці. Найшвидше членами стали Австрія, Фінляндія та Швеція.

За його словами, Австрія не погодиться на переговори щодо вступу України «за нинішніх умов».

«Не повинно бути жодного преференційного режиму для України, особливо в порівнянні з Боснією та Герцеговиною, яка зараз також веде переговори про вступ», - сказав Негаммер.

Крім того, політик стверджує, що президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн не консультувалася з ним перед оголошенням рішення щодо виконання Україною рекомендацій, необхідних для офіційного старту переговорів.

Нагадаємо, що раніше проти початку переговорів висловився прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан. Він, зокрема, назвав Україну корумпованою країною і заявив, що до питання переговорів про членство України в ЄС слід повернутися «через 5-10 років».

«Слово і діло» також розповідало, скільки часу тривало між початком переговорів та вступом країн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: