Говорили годину: Кулеба провів «довгу і щиру» розмову з главою МЗС Угорщини

Читать на русском
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба провів зустріч із своїм угорським колегою Петером Сійярто. Дипломати говорили про євроінтеграцію України.
Фото: hungarytoday.hu

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба провів зустріч із своїм угорським колегою Петером Сійярто. Головною темою розмови стало майбутнє рішення Євроради щодо відкриття переговорів про членство України в ЄС.

Про це Кулеба розповів у своєму Instagram-акаунті.

Членство в Євросоюзі: скільки часу проходило між початком переговорів та вступом країнСкільки часу минало між початком переговорів та вступом країн до ЄС – на інфографіці. Найшвидше членами стали Австрія, Фінляндія та Швеція.

Він зазначив, що переговори з Сійярто тривали цілу годину, сторони «чесно відповідали на запитання один одного».

«Ми давно один одного знаємо, хоча справді від початку повномасштабного вторгнення росії вперше так сіли й ґрунтовно поговорили. Безперечно, головною темою було рішення Європейської ради щодо відкриття переговорів про членство України в ЄС. Розумію, що всі чекають на відповідь: так чи ні? Дайте трохи часу», – сказав Кулеба.

Глава МЗС також додав, що доповідатиме про результати переговорів у президентові Володимиру Зеленському, а Сіярто, у свою чергу, – прем'єр-міністру Угорщини Віктору Орбану.

«Тим часом хочу дати один сигнал. Я чітко сказав Петеру: У нас спільне майбутнє в Європі. Ми повинні туди якнайшвидше дійти. Разом», – резюмував глава українського МЗС.

Нагадаємо, Орбан під час недавнього візиту до Парижа назвав Україну корумпованою країною і знову виступив проти її вступу до Євросоюзу.

Раніше повідомлялося, що до парламенту Угорщини внесли резолюцію із закликом не підтримувати початок переговорів щодо вступу України до ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: