«Ми це поборемо»: Зеленський прокоментував паузу у наданні допомоги з боку США

Читать на русском
Україна зможе подолати паузу у наданні допомоги від США, яка спричинена політичними розбіжностями у Конгресі. Таку думку висловив президент Володимир Зеленський.
Фото: Офіс президента України

Україна зможе подолати паузу у наданні допомоги від США, яка спричинена політичними розбіжностями у Конгресі.

Таку думку висловив президент Володимир Зеленський під час спілкування з представниками латиноамериканських ЗМІ.

Як змінювався розмір військової допомоги США Україні протягом повномасштабної війниОбсяг військової допомоги США Україні за час великої війни – на інфографіці. Наразі Штати ще не схвалили фінансування для України на 2024 рік.

Під час спілкування з журналістами у глави держави запитали, чи засмучений він тим, що США можуть зменшити обсяги фінансової та військової допомоги нашій країні.

«Я не засмучений, бо цю битву я не програв. Ми не ті люди, які насилу опускають руки. Хто починає панікувати і не вірити у перемогу, тому треба взяти себе в руки та йти далі», – відповів президент.

Він зазначив, що обговорюватиме це питання на зустрічі з американськими політиками та президентом США Джо Байденом.

«Працюватимемо над тим, щоб подолати цю паузу у допомозі США України. Ми це поборемо. І не тільки це – ми всі поборемо», – наголосив Зеленський.

Нагадаємо, що 6 грудня Сенат США провалив процедурне голосування щодо надання допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню. Пакет розрахований на 106 мільярдів доларів. Республіканці вимагають, щоб до нього були включені норми щодо захисту кордону з Мексикою.

На 11-12 грудня у Зеленського заплановано низку зустрічей у США. Окрім зустрічі з Байденом, за даними ЗМІ, президент може виступити перед американськими сенаторами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: