Україна є лише першим кроком для росії – Зеленський

Читать на русском
Росія переводить економіку і суспільство на військові рейки, оскільки прагне захопити не тільки Україну, заявив Володимир Зеленський.

Президент України Володимир Зеленський в понеділок, 11 грудня, виступив перед представниками Національного університету оборони США. Він зазначив, що нерозв’язані питання у США лише надихають президента рф володимира путіна.

Відео виступу опублікувала пресслужба президента.

«Якщо когось і можуть надихати нерозв’язані питання на Капітолійському пагорбі, то лише путіна та його хвору свиту. Вони бачать, що мрії стають реальністю, коли бачать затримки та скандали. Вони бачать, як падає свобода, коли зменшується підтримка борців за свободу. Такі, як путін, не мають навіть і сподіватися, що здолають свободу», – сказав український лідер.

Також Зеленський наголосив, що путін має більшу мету, ніж просто атака українських міст, тож він не зупиниться на захопленні частини нашої країни та навіть цілої держави. Україна, за його словами, потрібна росії лише як плацдарм.

«Україна для росії – це лише перший крок для того, щоб діяти, як імперія, яка, поки була живою на чолі з царем, кидала виклик усім», – зазначив президент.

Президент України підкреслив, що путін має програти в цій війні.

«Америка та всі інші вільні нації світу мають бути впевнені в собі, у своїй силі, у своєму лідерстві, щоб диктатури сумнівалися в собі та у своїй здатності принижувати свободу.

Ми разом маємо підтримувати верховенство права, наші інституції та альянси, що захищають демократію та бережуть безпеку, зокрема й НАТО, щоб ніде у світі, в жодному, навіть найтемнішому куточку планети, не виникало спокуси, що нібито якийсь інший порядок може домінувати у світі, окрім свободи.

Я впевнений, що свобода може бути сильнішою, ніж будь-який її ворог. Я впевнений, що свобода повинна перемагати завжди, коли хтось кидає їй виклик», – зазначив Зеленський.

Нагадаємо, 11 грудня президент України Володимир Зеленський прилетів до США, де зустрівся з міністром оборони Ллойдом Остіном та головою Об'єднаного комітету начальників штабів генералом Чарльзом Брауном.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: