Данілов анонсував зміну підходу до мобілізації

Читать на русском
Олексій Данілов анонсував зміни щодо мобілізації в Україні цього тижня. За його словами, вона стане гнучкішою – людей призиватимуть на посади, що відповідають їхнім навичкам. Допоможуть у цьому рекрутингові компанії.
Фото: РНБО

Україна планує змінити підхід до мобілізації, щоб зберегти боєздатність після майже двох років повномасштабної війни. Зміни буде оголошено вже цього тижня.

Деякі подробиці в інтерв'ю The Guardian розповів секретар РНБО Олексій Данілов.

Зеленський анонсував створення комплексного плану з мобілізаціїВлада готує комплексний план щодо проведення мобілізації в Україні. Його можуть представити вже найближчим часом, повідомив Зеленський.

Як пише видання, зміни включатимуть використання комерційних рекрутингових компаній для проведення більш цілеспрямованої мобілізації: щоб призовники отримували посади, що відповідають їхнім навичкам, а не просто були відправлені на фронт.

«Деякі люди налякані, бояться померти, бояться стріляти, але це не означає, що вони не можуть займатися іншою діяльністю... Тепер у нас новий міністр з новим підходом», – сказав Данілов.

За його словами, армія працюватиме з двома найбільшими рекрутинговими компаніями, щоб знайти людей із конкретними навичками, які хочуть допомогти армії, але не хочуть йти на фронт.

«Мобілізація стане гнучкішою, будуть оголошені ті спеціальності, які необхідні, і люди будуть добровільно йти на конкретну посаду. Наприклад, потрібні зварювальники чи слюсарі тощо», — розповів секретар РНБО.

Він також визнав, що в Україні є проблеми з мобілізацією, але їхній масштаб перебільшує російська пропаганда: «Росія намагається підігріти це питання, кажучи, що у нас не вистачає солдатів, що у нас проблеми з мобілізацією... не будемо це переоцінювати».

Нагадаємо, минулого тижня президент Володимир Зеленський провів засідання Ставки, на якому було обговорено питання мобілізації, демобілізації, військово-лікарських комісій, а також ротації військових. Після він повідомив, що влада готує комплексний план щодо проведення мобілізації.

Раніше стало відомо, що у Верховній раді готується до реєстрації великий законопроєкт щодо зміни правил мобілізації, військового обліку та проходження військової служби.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: