У Раді хочуть об'єднати усі законопроєкти про мобілізацію в один документ – деталі від Арахамії

Читать на русском
Народні депутати планують об'єднати всі законопроєкти про мобілізацію в один великий документ, який торкнеться питань ТЦК, призовного віку, ротації та демобілізації.
Фото: РБК-Україна

Народні депутати планують об'єднати всі законопроєкти про мобілізацію до одного великого документа, щоб комплексно врегулювати законодавство у цій сфері.

Такими планами поділився народний депутат Давид Арахамія в ефірі телемарафону.

Мобілізація-2023: які нововведення підготувала владаМобілізація в Україні 2023 – які зміни вже прийняла чи анонсувала влада. Перевірка рішень ВЛК, розширення списку тих, хто підлягає мобілізації, скасування відстрочки для деяких студентів.

За його словами, законопроєкт порушуватиме питання як мобілізації, так і демобілізації.

Зокрема, нардепи мають намір розробити правову базу для ротації військових та демобілізації окремих категорій громадян, у тому числі інвалідів та колишніх військовополонених.

Крім того, новий законопроєкт торкнеться теми призовного віку і буде спрямований на «збільшення потужностей ТЦК з точки зору мобілізації».

«Є багато питань, які потрібно врегулювати. І я хочу, щоб по країні не розносилися непідтверджені чутки, зробити краще так, що коли ми на комітеті сформулюємо одну редакцію, зробити ефір і про це розповісти. Тому що зараз це питання дуже чутливе», – сказав Арахамія.

Він додав, що наразі у Раді зареєстровано понад 10 законопроєктів про мобілізацію. Депутати мають намір подати об'єднаний документ у найближчі тижні.

«По термінах: я думаю, що це станеться десь у середині грудня. Можливо, вже перше читання розглядатиметься. А до кінця року ми намагатимемося його проголосувати», – резюмував нардеп.

Нагадаємо, воєнний стан та мобілізація діють в Україні мінімум до 14 лютого. У Міноборони вже розповіли, від чого залежатимуть темпи мобілізації в Україні.

Раніше повідомлялося, що міністерство оборони затвердило нові зміни кадрової політики в армії, згідно з якою призов до армії замінять рекрутингом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: