На Львівщині працівникам ТЦК надали право перевіряти документи у військовозобов'язаних

Читать на русском
На Львівщині військовозобов'язані відтепер зобов'язані пред'являти документи на вимогу працівників ТЦК та СП. Відповідний наказ підписав комендант регіону.
Фото: ТСН

У Львівській області військовозобов'язані відтепер зобов'язані носити із собою посвідчення особи та військово-облікові документи. Вони також мають пред'являти їх працівникам ТЦК та СП на вимогу.

Відповідний наказ підписав комендант регіону Тарас Грень, повідомили у пресслужбі місцевого ТЦК та СП.

Мобілізація-2023: які нововведення підготувала владаМобілізація в Україні 2023 – які зміни вже прийняла чи анонсувала влада. Перевірка рішень ВЛК, розширення списку тих, хто підлягає мобілізації, скасування відстрочки для деяких студентів.

Розпорядження стосується всіх військовозобов'язаних віком від 18 до 60 років, які знаходяться на території області. Серед військово-облікових документів важливо мати з собою документ про приписку до призовної дільниці, військовий квиток чи тимчасове посвідчення військовозобов'язаного.

У документі зазначено, що такий крок має допомогти «у виконанні заходів мобілізації на території Львівської області на період дії правового режиму воєнного стану».

Наголошується, що положення діятиме до скасування воєнного стану або до видачі окремого наказу.

Варто зазначити, що до цього перевірка документів громадян належала до повноважень Нацполіції, а також конкретних осіб, визначених наказом коменданта. Нагадаємо, що воєнний стан та мобілізація діють в Україні мінімум до 14 лютого.

Раніше повідомлялося, що у Верховній Раді готується до реєстрації великий законопроєкт щодо зміни правил мобілізації, військового обліку та проходження військової служби.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: