Зеленський провів засідання Ставки: заслухали «деякі пропозиції» щодо мобілізації

Читать на русском
Зеленський провів чергове засідання Ставки. Учасники, серед іншого, говорили про військові плани на 2024 рік та мобілізаційні процеси.
Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський у п'ятницю, 1 грудня, провів засідання Ставки Верховного головнокомандувача. Учасники, серед іншого, говорили про військові плани на 2024 рік та мобілізаційні процеси.

Про це глава держави розповів у своєму вечірньому зверненні до нації.

Данілов анонсував зміну підходу до мобілізаціїОлексій Данілов анонсував зміни щодо мобілізації в Україні цього тижня. За його словами, вона стане гнучкішою – людей призиватимуть на посади, що відповідають їхнім навичкам. Допоможуть у цьому рекрутингові компанії.

Він заявив, що всі ресурси країни мають бути розраховані під конкретні плани.

«Аналізуємо всі можливі сценарії, і має бути наш, український сценарій на 24-й рік. Конкретні операції із цілком конкретним обґрунтуванням, які дадуть Україні також конкретні результати», – сказав Зеленський.

Він зазначив, що це зокрема стосується й теми мобілізації, оскільки «всі в Україні розуміють, що у цій сфері потрібні зміни».

«Це питання не просто про кількість тих, хто може бути мобілізований. Це питання про терміни – і для кожного, хто зараз у війську, для демобілізації, і для тих, хто прийде у військо. І це питання про умови. Це комплексні речі, які мають опрацьовувати військове керівництво та міністерство оборони і які мають бути представлені Ставці для затвердження», – заявив президент.

Зеленський додав, що на Ставці «були деякі пропозиції», а тепер він чекає на «комплексні рішення».

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що влада готує комплексний план з мобілізації. Зеленський заявляв, що його можуть представити найближчим часом.

Раніше повідомлялося, що у Верховній Раді готується до реєстрації великий законопроєкт щодо зміни правил мобілізації, військового обліку та проходження військової служби.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: