Зеленський анонсував створення комплексного плану з мобілізації

Читать на русском
Влада готує комплексний план щодо проведення мобілізації в Україні. Його можуть представити вже найближчим часом, повідомив Зеленський.
Фото: Reuters

Влада готує комплексний план з проведення мобілізації в Україні. Його можуть представити вже найближчим часом.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський під час спільної пресконференції з президентом Латвії Едгарсом Рінкевичсом.

Мобілізація-2023: які нововведення підготувала владаМобілізація в Україні 2023 – які зміни вже прийняла чи анонсувала влада. Перевірка рішень ВЛК, розширення списку тих, хто підлягає мобілізації, скасування відстрочки для деяких студентів.

Він наголосив, що хоче, щоб люди розуміли весь план дій – «куди ми йдемо із цим, які виклики стоять».

«У мобілізації дуже важливо, щоб...Знаєте як із пункту «А» до пункту «Б». Щоб не було, що ми тільки розуміємо з пункту «А» і розуміємо, куди ми вийшли. Нам треба знати, куди ми маємо прийти, коли, якими силами. Тому комплексний план із цього питання буде наступного тижня», – сказав Зеленський.

Він додав, що відповідні доручення отримали міністр оборони Рустем Умєров, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний та членам Кабміну.

«Вони всі комплексно доповідатимуть наступного тижня», – резюмував президент.

Нагадаємо, воєнний стан та мобілізація діють в Україні мінімум до 14 лютого. Сьогодні Зеленський провів засідання Ставки, на якому були обговорені питання мобілізації, демобілізації, ТЦК, військово-лікарських комісій, а також ротації військових.

Раніше повідомлялося, що народні депутати планують об'єднати усі законопроєкти про мобілізацію в один великий документ, аби комплексно врегулювати законодавство у цій сфері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: