У Раді пропонують вручати повістки електронною поштою та рекомендованим листом

Читать на русском
У Раді готується законопроєкт про внесення змін до процесу мобілізації. У документ планують вписати пункт про вручення повісток електронною поштою та рекомендованим листом.
Фото: РБК-Україна

У Верховній Раді готується законопроєкт про внесення змін до процесу мобілізації та військового обліку.

Про це повідомив представник президента у парламенті, народний депутат Федір Веніславський в інтерв'ю РБК-Україна.

За його словами, у документ планують вписати пункт про вручення повісток не лише особисто під розписку, а й електронною поштою та рекомендованим листом.

Мобілізація-2023: які нововведення підготувала владаМобілізація в Україні 2023 – які зміни вже прийняла чи анонсувала влада. Перевірка рішень ВЛК, розширення списку тих, хто підлягає мобілізації, скасування відстрочки для деяких студентів.

«Тобто повідомлення про надходження рекомендованого листа надходить до поштової скриньки, а вже сам лист із повісткою мають видати людині особисто в руки відповідними представниками поштових служб. Це так звана публічна повістка», – заявив Веніславський.

Він додав, що в країні вже «фактично діє» електронний кабінет військовозобов'язаних та призовників, який міститиме всі необхідні ідентифікаційні дані та електронні пошти громадян.

«Ці норми мають спростити отримання повістки і не дозволяти людям зловживати тим, що він нібито не отримує повістку і не порушує закон», – стверджує нардеп.

Депутати також мають намір розширити категорію тих, хто може вручати повістки військовозобов'язаним.

«Ми прописуємо, що повістки можуть вручатися не лише представниками ТЦК, а й через органи місцевого самоврядування, місцеві органи виконавчої влади – щоб уточнити повноваження всіх органів публічної влади у питаннях мобілізації... Крім того, ми передбачаємо, що і військові адміністрації долучаються до цих заходів», – сказав представник президента.

При цьому він уточнив, що дискусії щодо цього законопроєкту «ще продовжуються», а підсумковий варіант може бути зареєстрований до кінця тижня.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський анонсував створення комплексного плану щодо мобілізації в Україні. Він також нещодавно провів засідання Ставки, на якому заслухали «деякі пропозиції» щодо мобілізації.

Раніше повідомлялося, що міністерство оборони розширило перелік осіб, які підлягають мобілізації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: