Українців попередили про фейк щодо скасування воєнного стану та мобілізації у 10 областях

Читать на русском
У соцмережах поширюється фейкове відео, на якому Зеленський нібито оголошує про відміну воєнного стану та мобілізації в 10 областях України.
Фото: Офіс президента України

У соціальних мережах поширюється фейкове відео, на якому президент Володимир Зеленський нібито оголошує про відміну воєнного стану та мобілізації в 10 областях України.

Про це йдеться у повідомленні Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Топ абсурдних російських фейків про Україну за час повномасштабної війниНайабсурдніші фейки рф про Україну за час війни – втеча Зеленського за кордон, створення брудної бомби, участь НАТО в контрнаступі та інші.

Там розповіли, що відеоролик запостив обліковий запис у TikTok з логотипом телеканалу ICTV на аватарі, «щоб виглядати правдоподібніше». Проте насправді це несправжня сторінка каналу.

Зазначається, що для створення відео шахраї використали відеозвернення Зеленського від 23 листопада, в якому він говорить про нові санкції проти Росії, а не про відміну військового стану.

«Цю «заяву» зловмисники наклали поверх оригінального відео. Також у кінці ролика показують ведучого ICTV, який закликає перейти за посиланням, щоб дізнатися, в яких саме областях скасовують воєнний стан. Цей текст також озвучили поверх відео, а саме посилання є рекламою сумнівного Telegram-каналу», – розповіли у ЦСК.

Нагадаємо, нещодавно російські пропагандисти поширили дезінформацію про те, що льотчик ЗСУ нібито перейшов на бік окупантів.

Також повідомлялося, що в Україні запустили Telegram-бот, який допоможе викривати ворожі фейки.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: