Є «ситуативні дискусії»: в ОПУ наполягають, що конфлікту між Зеленським та Залужним немає

Читать на русском
Михайло Подоляк знову підтвердив, що між Зеленським та Залужним немає конфлікту. За його словами, у керівництві країни відбуваються ситуативні дискусії, позиція військових та політиків консолідована.
Getty Images

Радник керівника ОПУ Михайло Подоляк заявив, що в українському керівництві відбуваються «ситуативні дискусії», конфліктів немає, а позиція військових та політиків консолідована.

Так він прокоментував «Радіо Свобода» чергові чутки про погіршення відносин між Володимиром Зеленським та Валерієм Залужним.

Які кадрові перестановки Зеленський провів у керівництві ЗСУ, Міноборони та СБУ під час великої війниЯкі кадрові зміни Зеленський провів у вищому військовому та військово-політичному керівництві під час повномасштабної війни.

«Ми наполягаємо на тому, що конфлікту не існує. Ще раз підкреслюю, що президент Зеленский перебуває в постійній комунікації з паном Залужним. Безумовно є ситуація, коли треба проводити ті чи інші розмови на Ставці з урахуванням того, як просуваються наші наступальні операції, які корективи треба вносити, що треба робити для того, щоб це було ефективніше. Але ще раз підкреслюю – ці спілкування щоденні в робочому форматі», – заявив Подоляк.

Він також прокоментував скандальні заяви нардепки Мар'яни Безуглої у бік Залужного: вона звинувачувала його у «відсутності плану ведення війни наступного року». Подоляк запевнив, що план на 2024 рік, безумовно, існує.

«Про це говорить і президент, і сам пан Залужний. Корективи, які треба вносити, зброя, яка нам потрібна на цьому етапі, технологічний ривок, про який говорить пан Залужний – це все зрозуміло. З урахуванням знову ж таки бюджету, який прийнятий і підписаний президентом і чітко фіксує, що ми будемо робити з точки зору матеріальних ресурсів для для ефективного проведення війни. На Ставці паралельно з цим вносяться корективи у тактику на тих чи інших напрямках», – сказав він.

Зазначимо, видання The Economist днями написало, що між вищим військовим та політичним керівництвом України нібито є конфлікт через результати літнього контрнаступу.

Раніше Подоляк говорив, що конфронтація між Зеленським та Залужним у принципі неможлива.

Керівник ОПУ Андрій Єрмак, у свою чергу, заявив, що він не має інформації про те, що Зеленський нібито хоче замінити головнокомандувача ЗСУ.

Нагадаємо, нещодавно Володимир Зеленський закликав військове керівництво країни не брати участь у політиці.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: