У СН хочуть виключити Безуглу із фракції після її висловлювань про Залужного – ЗМІ

Читать на русском
Депутати Слуги народу вимагають виключити Безуглу з фракції після її заяви про те, що Валерій Залужний нібито має залишити свою посаду.
фото Мар'яна Безугла / Facebook

Частина депутатів зі «Слуги народу» обурена словами нардепки та заступниці голови комітету з нацбезпеки Мар'яни Безуглої про те, що генерал Валерій Залужний нібито має подати у відставку.

Про це пише видання «Бабель» із посиланням на джерела у керівництві СН.

За час повномасштабної війни 28 нардепів ІХ скликання отримали підозриНа інфографіці – хтось із нардепів поточного скликання отримав підозру під час повномасштабної війни. Таких 28 осіб.

«Джерела «Бабеля» в керівництві СН кажуть, що депутати вимагають виключити Безуглу з фракції — вони від неї «втомилися». Також є підозра, що Безугла робить подібні заяви на чиєсь прохання, але ніхто не знає, на чиє», – сказано в повідомленні.

Повідомляється, що депутати звернуться до голови фракції Давида Арахамії на початку грудня.

У той же час голова громадської організації «Демократична сокира» та військовий Юрій Гудименко написав у Facebook, що Безугла своїми постами вчиняє злочин за статтями про розголошення держтаємниці (ч. 1 ст. 328) та свідомо хибне повідомлення про загрозу безпеці громадян (ст. 259 КК). Він уже написав відповідну заяву до СБУ.

Крім того, депутат «Слуги народу» Ігор Кривошеєв повідомив, що зареєстрував ухвалу про звільнення Безуглої з посади заступниці голови комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Як відомо, увечері 26 листопада Мар'яна Безуглая у своєму Facebook написала, що головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний має піти у відставку, оскільки не надав «ніякого плану дій на 2024 рік» ні на Ставці верховного головнокомандувача, ні комітету з нацбезпеки, де вона перебуває.

Водночас у коментарі «Суспільне» голова комітету нардеп Роман Костенко заявив, що Залужний взагалі не мав подавати плану, і його не вимагав комітет.

Нагадаємо, раніше з фракції «Слуга народу» виключили нардепів Гунько, Торохтія та Тищенка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: