Зеленський вважає похід військових у політику помилкою

Читать на русском
Зеленський вважає, що військові, які пішли в політику, припустилися помилки – займатися війною в такому разі вони вже не зможуть.
Фото: AFP

Президент Володимир Зеленський закликав військове керівництво країни не брати участь у політиці.

Як він сказав в інтерв'ю The Sun, це може «поставити під загрозу національну єдність» та викликати непокору з боку солдатів.

Які кадрові перестановки Зеленський провів у керівництві ЗСУ, Міноборони та СБУ під час великої війниЯкі кадрові зміни Зеленський провів у вищому військовому та військово-політичному керівництві під час повномасштабної війни.

На думку президента, генерали, які пішли в політику, «припустилися помилки»: «Це було після 2014 року, коли кожна політична партія хотіла якихось військових, зірок війни, і я вважаю, що це було дуже великою помилкою. Їх підштовхнули до політики».

«Якщо військовий вирішив займатися політикою, це його право, тоді він має йти в політику і тоді він не зможе займатися війною. Якщо ви керуєте війною, пам'ятаючи про те, що завтра ви займатиметеся політикою чи виборами, то на словах і на лінії фронту ви поводитеся як політик, а не як військовий, і я вважаю, що це величезна помилка. За всієї поваги до генерала Залужного і всіх командирів, які знаходяться на полі бою, є абсолютне розуміння ієрархії і все, і не може бути двох, трьох, чотирьох, п'яти», – додав він.

Нагадаємо, на початку місяця після публікації в Economist статті Валерія Залужного про ситуацію на фронті почали поширюватися чутки про конфлікт головнокомандувача ЗСУ та президента.

7 листопада нардеп Володимир Ар'єв написав у Facebook із посиланням на «надійні джерела», що міністр оборони Рустем Умєров нібито вніс подання на Ставку про звільнення Залужного. Через деякий час він видалив пост, повідомивши, що інформація не підтвердилась. Умєров назвав це спробою нечистоплотних політиків розколоти українське суспільство.

Керівник ОПУ Андрій Єрмак заявив, що він не має інформації про те, що Зеленський нібито хоче замінити головнокомандувача ЗСУ.

Михайло Подоляк, у свою чергу, сказав, що конфронтація між Зеленським та Залужним у принципі неможлива.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: