Конфлікту між Зеленським та Залужним не може бути за визначенням – Подоляк

Читать на русском
Інформація про наявність конфлікту між президентом Зеленським та головнокомандувачем ЗСУ Залужним не відповідає дійсності. Про це повідомив представник ОП Михайло Подоляк.
Фото: Офіс президента України

Інформація про наявність конфлікту між президентом Володимиром Зеленським та головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним не відповідає дійсності, оскільки конфронтація між ними у принципі неможлива.

Про це повідомив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк у коментарі The Guardian.

Які кадрові перестановки Зеленський провів у керівництві ЗСУ, Міноборони та СБУ під час великої війниЯкі кадрові зміни Зеленський провів у вищому військовому та військово-політичному керівництві під час повномасштабної війни.

Він нагадав, що згідно з українським законодавством, повноваження президента завжди були вищими за головкома ВСУ.

«Зеленський - його прямий начальник, конфлікту не може бути за визначенням», - заявив Подоляк.

Радник глави ОП у цьому ж інтерв'ю заявив про неможливість переговорів з рф у даний момент.

«Це буде лише оперативна пауза. Росія скористається цим, щоб суттєво покращити свою армію, провести нову мобілізацію, а потім відновити війну зі ще більш трагічними наслідками для України», – сказав Подоляк.

Нагадаємо, що на початку листопада Залужний написав для Economist великий матеріал про новий небезпечний етап війни в Україні. Він попередив, що бойові дії переходять у затяжну позиційну стадію, і в такій війні росія має більше шансів. Зеленський не погодився з цією думкою та заявив, що ситуація на фронті не є патовою.

А 7 листопада нардеп Володимир Ар'єв написав у соцмережах, що голова Міноборони Рустем Умєров нібито зробив подання на звільнення Головкому ЗСУ Валерія Залужного. Пізніше він видалив свій пост, а Умєров, у свою чергу, закликав не ставати «пішаками і тим більше помічниками» в інформаційній війні росії проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: