Стало відомо, коли Євросоюз представить Україні пропозиції щодо гарантій безпеки

Читать на русском
Євросоюз уже розпочав обговорення пропозицій щодо зобов'язань у сфері безпеки для України. Незабаром варіант гарантій буде представлений Києву.
Фото: AP

Євросоюз уже розпочав обговорення пропозицій щодо зобов'язань у сфері безпеки для України. Незабаром варіант гарантій буде представлений українському уряду.

Про це повідомив голова зовнішньополітичної служби ЄС Жозеп Боррель, його цитує Укрінформ.

ЄС розробив проєкт гарантій безпеки для України – подробиці від BloombergПроєкт гарантій безпеки для України, розроблений ЄС, передбачає довгострокову військову підтримку, навчання бійців ЗСУ, співпрацю з оборонною промисловістю, допомогу у розмінуванні.

За словами політика, пропозиції щодо зобов'язань будуть озвучені наступного тижня. Для цього Євросоюз направить до Києва спеціальну місію.

«Сьогодні ми розпочали їхнє обговорення. А наступного тижня заступник генерального секретаря з питань безпеки та оборони Європейської служби зовнішніх справ приїде до Києва, щоби поділитися напрацюваннями з нашими українськими колегами. Для того, щоб я міг представити їх Раді Європейського Союзу до кінця року», - сказав Боррель.

Він додав, що довгострокові зобов'язання безпеки щодо України охоплюватимуть питання оборони, а також ширші аспекти, такі як «фінансове відновлення, торгівлю та гуманітарну підтримку, санкції та притягнення до відповідальності».

Нагадаємо, за даними ЗМІ, документ, запропонований ЄС, також ляже в основу консультацій Києва з країнами «Великої сімки».

Раніше глава Євроради Шарль Мішель заявив, що ЄС де-факто вже забезпечив гарантії безпеки для України, коли почав постачати військову допомогу для боротьби з російською агресією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: