Колишній генсек НАТО запропонував прийняти Україну в Альянс без гарантій для окупованих територій

Читать на русском
Колишній генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен пропонує прийняти Україну до Альянсу, за тієї умови, щоб  стаття 5 Вашингтонського договору не поширювалась на окуповані території.
censs.org

Колишній генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен пропонує прийняти Україну до Альянсу без гарантій для окупованих росією територій.

Про це пише The Guardian.

Відомо, що колишній генсек пропонує прийняти Україну до Альянсу, але при цьому, щоб стаття 5 Вашингтонського договору не поширювалась на окуповані росією території. За його словами, це не символізуватиме заморожування конфлікту, а буде попередженням для рф, що вона не зможе перешкодити вступу України до НАТО.

«Прихильників членства України в НАТО стримує те, що поширення статті 5 договору Альянсу про колективну самооборону на всю українську території зобов’яже країни-члени НАТО стати на активний захист країни, що перебуває у війні», – зауважують у виданні.

Расмуссен при цьому заявив, що Україні слід запропонувати членство, адже вона виступила б в НАТО як оплот проти все ще агресивної росії. Крім цього, українська армія зараз є найбільш загартованою в боях армією в Європі і може стати надбанням і прикладом для інших держав.

Нагадаємо, в Угорщині вважають, що Західний світ повинен надати гарантії безпеки росії, а не членство Україні у НАТО.

Додамо, раніше Олексій Резніков розповів, які фактори стануть визначальними під час ухвалення рішення про запрошення України до НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: