Україна розпочне перемовини щодо гарантій безпеки зі ще однією країною НАТО

Читать на русском
Україна та Італія домовилися розпочати переговори щодо двосторонньої угоди про надання гарантій безпеки в рамках декларації G7, повідомив президент Зеленський.
Джорджа Мелоні та Володимир ЗеленськийФото: Офіс президента України

Україна та Італія домовилися розпочати переговори щодо двосторонньої угоди про надання гарантій безпеки в рамках декларації G7.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив президент Володимир Зеленський за підсумками телефонної розмови з італійською прем'єркою Джорджем Мелоні.

Глава держави не уточнив, коли розпочнуться такі переговори.

При цьому Зеленський висловив сподівання, що італійське головування у «Групі семи» наступного року позитивно вплине на співпрацю двох держав.

У ході розмови сторони також скоординували майбутні спільні зусилля в контексті головування Італії в G7 та обговорили подальшу оборонну співпрацю, зокрема реалізацію 8-го пакету військової підтримки.

Нагадаємо, на сьогоднішній день переговори про гарантії безпеки розпочалися зі США, Великою Британією, Японією, Францією, Нідерландами та Канадою.

Раніше президент Зеленський пояснив, чим гарантії безпеки на основі Вільнюської декларації G7 відрізнятимуться від Будапештського меморандуму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: